...

İngilizce Dersi Muafiyet Sınavı hk.(GÜNCEL)

25 EKİM PAZARTESİ günü 12:05-12:55 saatleri arasında bölümümüzdeki BD-3  ve OMD-5 Dersliklerinde Zorunlu Yabancı Dil İngilizce Dersi Muafiyet Sınavı yapılacaktır.

Kimler Girebilir

1.Hazırlık eğitimi isteğe bağlı ve eğitimlerini Türkçe olarak yürüten programlara bu yıl kayıt yaptıran (dersi ilk kez alacak) öğrenciler,

2.Geçen yıl YADYO’da hazırlık eğitimi alan, ancak 2021-2022 akademik yılında öğrenimlerini Türkçe olarak yürüten bölümlerde 1.sınıfa başlayacak öğrenciler,

3.Geçen yıl TÖMER’de Türkçe hazırlık eğitimi alan, bu yıl öğrenimlerini Türkçe olarak yürüten bölümlerde 1.sınıfa başlayacak yabancı uyruklu öğrenciler,

4. Daha önce kaydını dondurup, bu yıl 1. sınıfa başlayacak öğrenciler GİREBİLİR.

KİMLER GİREMEZ

1.Dersi alttan alan öğrenciler (şu an 2. ,3. ve 4.sınıf öğrencileri),

2.Geldikleri üniversitede Zorunlu Yabancı Dil İngilizce dersini almış, yatay/dikey geçiş yaparak üniversitemizde öğrenimlerine devam edecek öğrenciler GİREMEYECEKTİR.

Sınav bir defaya mahsus, yukarıda belirtilen gün ve saatte yapılacaktır.

Başka bir tarihte muafiyet telafi sınavı yapılmayacaktır. Muafiyet sınavına girmeyen/giremeyen öğrenciler dersi almak zorundadır.

*ZORUNLU İNGİLİZCE DERSİ MUAFİYET SINAVINDAN BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER HER İKİ DÖNEM İÇİN BAŞARILI SAYILIRLAR.

BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER BAHAR DÖNEMİ DERS KAYITLARINI YAPARKEN BU DERSİ SEÇMEMELERİ GEREKİR.

MUAFİYET NOTUNU YÜKSELTMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER BİR SONRAKİ YILDA (2. SINIFTA) DERSİ ALTTAN ALABİLİR.